Det luktar bränt, vad har hänt?

Labyrintspelet är ett examensarbete som jag, Alfons, och Mattias gör tillsammans. Vi båda läser tredje året mekatronik på Chalmers, instutionen för signaler och system.

Eftersom det har gått 4 veckor på examensarbetet så kommer vi att sammanfatta lite vad vi har åstakommit hittills, både det dåliga och det bra.


Vecka 1 :

Första veckan spenderades med att bestämma vad för komponenter som skulle användas samt vilken mjukvara. Vi valde att använda oss av en Raspberry Pi. Detta eftersom det är en väldigt smidig plattform att arbeta med samt det finns väldigt mycket information ute på den stora vida webben.

Vecka 2 :

Andra veckan så började vi med att få igång Raspberryn samt spana på ideér om hur vi skulle ta oss an olika problem samt lärde känna mjukvaran.
Vi stötte även på lite problem när vi skulle testa våra servomotorer, för att sammanfatta problemet så luktade det bränt. Det resulterade med att vi beställde ett nytt servokort.

Vecka 3 :

Tredje veckan så började vi med att köpa in byggmaterial för att kunna bygga ihop ställningen som kameran sedan ska bli fäst på.
Vi lyckades även fästa motorerna mot spakarna och fick labyrintspelet att opereras genom piltangenterna på tangentbordet, dock så slutade det med att även servokort nummer två började lukta bränt men vi sköt upp problemet tills måndagen nästa vecka.


Vecka 4 :

Fjärde veckan, veckan vi befinner oss på nu, så har vi med hjälp av vår handledare Göran Hult lyckats lösa problemet med dem brända servokorten(Hurra).
Det hade varit en del problem med att vårt program för bildbehandling, opencv, tog upp alldeles för mycket prestanda när vi körde det. Vi gjorde en helt nyinstallation av programmet den här veckan och fick det att fungera mycket smidigare.

Vid slutet på veckan så har vi fått en i princip färdig testrigg och nu är det bara kalibrering, programmering och rapportskrivning kvar. Det finns dock gott om jobb kvar att göra innan vi är klara.

 

Labyrinten

 Plattformen

Sensorkortet

KarriärTjänsterOm ossBloggar