Sista veckan!

Nu är exjobbet avslutat och avklarat!

De senaste veckorna har vi lagt ner tid på rapportskrivning samt att få multithreading och multiprocessing att fungera. Detta lyckades vi tyvärr inte med så vår slutprodukt kan bara utföra en funktion i taget. Detta är vi inte är helt nöjda med men nu är tiden slut så det är upp till någon annan att utföra detta. Den sista veckan körde vi Gudrun på en bana och märkte att hon blev instabil vid vissa tillfällen. Vi beställde då ett gyro för att lösa detta problem men insåg att det kanske inte skulle gå att implementera då tiden började bli knapp. Vi fick gyrot två dagar senare men vi fick problem med att ansluta det till Raspberry Pi:n, så tyvärr fick denna lösning också slopas. Men vi nådde vårt mål och Gudrun kan ta sig från punk A till punkt B med hinder i vägen. Hindret får dock ej överstiga 10 cm då cylindrarna inte har längre slaglängd. Slutprodukten kan även streama trådlös samt finns en högtalare som för tillfället ger en varningssignal men denna signal kan väljas till det som önskas av opperatören.

Här är då slutresultatet av vår produkt, en idè av VD:n för Broccoli Engineering AB & Broccoli Systems AB, Björn Bergholm.

Filmen är klippt då den användes under redovisningen på Chalmers och denna är tidsbegränsad. Det som visas är hur den klarar av vissa hinder med olika höjd och densitet samt hur den streamar trådlöst och dess högtalarfunktion.

 

 

Tack för visat intresse av vårt exjobb!

/ Isabelle Nilsson och Simon Modigh

KarriärTjänsterOm ossBloggar