Andra veckan

Andra veckan har varit mestadels väntan på nya delar men lite ändringar har vi gjort.

Större delen av vecka två har varit väntan på att de nya PWM HAT:arna ska levereras, då detta är vår största flaskhals för tillfället. Det vi har gjort är att programmera lite för att lära oss mer om Raspberry Pi. Vi har experimenterat med en Bluetooth adapter för att se om vi kunde få den att kommunicera med t.ex. mobiltelefonen.

Under projektets gång har vi hittat många lösningar på våra problem i programmeringsspråket Python och vi har därför nu valt att byta språk. Efter lite testande och experiment av Python kom vi fram till att det antagligen kommer vara mycket tidssparande att byta språk istället för att försöka lösa allting på egen hand, speciellt om man använde "rätt" språk från början. Så man kan ju se att missödet med PWM HAT:en inte var så dumt ändå då vi nu troligen kommer spara mycket tid i att programmera i Python från början istället för i C.

Annars har vi börjat jobba med rapporten, sökt ny information och försöka komma på möjliga problem som kan uppstå under projektets gång och hur vi kan lösa dem.

KarriärTjänsterOm ossBloggar