Exjobbet mot sitt slut

Hej igen alla bloggläsare!


Detta projekt börjar gå mot sitt slut och alla pusselbitar intar rätt position inför slutspurten. Det har varit ett nöje att få gör detta examensarnbete på Broccoli AB med alla fantastiska medarbetare som vi fått träffa. Här nedan följer en kort sammafattning på hur projektet har gått samt även en kort beskrivning av projektet.

 

Projektet handlade om att ta fram en radiostyrd bil, där både människan skall kunna kontrollera samt även en del autonoma funktioner. Styrningen av bilen har uppgraderats från ett enkelt styrkors till en mer precisionsnäll joystick. Det ger en mer tillfredställd styrning över bilen där man kan kontrollera skarpa hörn och kanter med ett leende på läpparna. Det har även implementeras en programbit som låter bilen att inte hamna utanför räckvidd. Om bilen hamnar utanför sin räckvidd skall bilen autonomt ta sig tillbaka till sista kända plats med bra kommunikation mellan blåtands modulerna. För att göra bilen mer intressant och rolig infördes en prototyp på en enkel ritfunktion. Det går ut på att användaren ritar en figur i Android applikationen och väl när användaren känner sig nöjd över sin ritning och trycker på "Spara" knapp skall bilen simulera denna figur i verkligheten genom att åka mellan punkter och svänga vid olika vinkeländringar för att rita upp figuren. Genom att sätta en penna under på bilen skall figuren som ritas av bilen bli en kopia av vad som ritades i applikationen.

 

Det var en kort sammanfattning över projektet och vi vill inte trycka ner våra underbara läsare i en tekniskrapport på denna blogg. Det kommer bli mer tekinsk presentaion den 18/06 kl 17:30 där vi pratar mer i detalj om arbetsgången samt även teknikdelarna i projektet. Vi hoppas många kommer och lyssnar på denna presentation då det är några överraskningar som kommer att förhoppningsvis förbrylla lyssnarna. Slutligen vill vi ännu en gång tacka Broccoli AB och alla underbara medarbetar vi fått träffa och dela lunch och fredagsfika med. Tack för all tid!MVH David Wall & Filip Tideman

KarriärTjänsterOm ossBloggar